marți, 16 august 2011

defecte afective

atentionare: continutul textului urmator nu are legatura cu persoane apropiate mie.
snobismul afectiv umbreste caracterele simple, le devalorizeaza, le pustieste verticalitatea si originalitatea. exista cazuri in care, captarea atentiei si plasarea valorii autodeclarate cat mai sus, in comparatie cu media generala, devin principii dominante, ghidaje comportamentale acceptate ca reguli de aur.
snobismul afectiv este unealta persoanelor slab popularizate la nivelul relatiilor ce implica sentimente intime, a persoanelor frustrate sau in curs de definitivare a acestui proces; este leacul minune, ultima batalie inaintea castigarii razboiului, este retusul final, masca unui caracter slab, incapabil de a-si etala adevaratele valori personale.
aceste personalitati fade, slabite de imaginea improprie a perfectiunii autoimpuse ca scop final, nu vor incheia in veci razboiul, declarat deja castigat, cu propriile complexe pentru ca lipsa echivalentei intre aspiratii si realitate nu a fost si probabil ca nu va fi niciodata analizata si acceptata.
in comparatie cu aceste false caractere, cei pentru care conteaza cu adevarat viata traita dupa propriile standarde, devin, mai mult decat se asteapta, modele comportamentale, copiate cat mai fidel dar dezaprobate in acelasi timp.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu